Mizuno badmintonsko, god til det mest

En ny spiller på markedet for badmintonsko er japanske Mizuno, som har deres fortid i primært mange andre sportsgrene end badmintonsporten, og nu fokuserer de mere på ketchersport frem for teamsport, og dette ses i de innovative arter for sko, som bliver fabrikeret fra Mizuno. De har de foregående par år forsøgt med badminton, dog uden vise noget, der har været primært til de to sportsgrene. Men nu har de endelig produceret et dækkende produktområde til ketchersport. I denne henseende skal det siges at mange af de sko, som fabrikeres til holdsport primært kan benyttes til badminton. At et mærke som Mizuno kan komme ind på markedet for badmintonsko, har en stor betydning for konkurrenterne på markedet, særligt fordi der i dag på markedet er 5 store fabrikanter, hvor to fabrikanter er alene skoproducenter, der ikke laver badmintonketcher, badmintiontasker, grip, beklædning og andre former for udstyr til sporten. Disse fabrikanter har gennem de sidste par år produceret både udendørssko og indendørssko til mange sportsgrene, og har nu tilføjet badmintonsko til deres produktsortiment. Denne videreudvikling nødsager de almindelige badmintonfremstillere til at blive endnu skarpere når der skal udvikles nyt fodtøj til badminton.

 

Hvorfor ikke løbesko?

Alle kender hvordan det føles at have en rigtig god løbesko på, og det er bestemt også særlig godt når man er fysisk aktiv. Hvorfor kan man så ikke bare bruge sådan en god sko til at være aktiv i, det giver vel det samme på lang sigt? Men der var faktisk en gang på et tidspunkt hvor man ganske kort brugte løbesko til at træne badminton i, men det blev dog aldrig den store succes, da løbesko ganske enkelt var for robuste i sålen og derfor blev spillerene let skadet anklerne når man skulle bevæge sig rundt på badmintonbanen.

 

Evnen til at absorbere stød

Når det nu ikke er muligt at bruge en løbesko til badminton, skal man stadig bruge nogle af de samme egenskaber fra løbesko til en god badmintonsko. Er kan man snakke om en betydningsfuld egenskab er stødabsorbering, på grund af badminton kun er blevet hurtigere igennem tiden, er det væsentligt at man har en god absorbering af stød når man havner på gulvet efter et afsæt eller tager et stort skridt ud til bolden. Der er en hel del anderledes måder for absorbering af stød, men som grundregel bør man uden tvivl tage en badmintonsko der er med stødabsorbering i hælen. Ved mangel på stødabsorbering under hælen får man væsentlig flere chok op gennem kroppen og det udsætter knæ, ryg og hofte for unødig chok og kunne give for skader.

 

Men husk støtte til foden

Uden tvivl så er der mest uundværlige komponenter i en sko til badminton er støtten, da man for det meste bevæger sig med retningsskift 80% af tiden. Hvilket stiller voldsomme krav til fronten på en badmintonsko, på grund af alle lægger størstedelen af vægten på det ydereste af foden når de ændre position fra side til side på en bane. Man kan bruge mange forskellige ting til at fremme stabilitet når vi laver badmintonsko, en af de mest brugte er at lave en lille forhøjning på ydersiden af fronten på skoen der tilføjer bedre støtte fra bunden og op til det øverste af skoen. En anderlede tilgang er at lave overdelen mere ufleksibel på den ydre side, men dette kan også resultere i et par sko som kan være knap så bløde at have på når man spiller, derfor bliver denne metode ikke brugt så tit. At der er så mange retningsskift og sidevejs bevægelser i en badmintonkamp eller såmen også træning, gør at en håndboldsko fra Mizuno også nemt kan anvendes til badminton, fordi der minder bevægelserne til dels om hinanden, dog uden de voldsomme og fysiske mand-mod-mand dueller der er i håndbold.